
Lees
Pepernotenrecept
De enige echte pepernoten en taaitaai, die bak je natuurlijk zelf. Dit deeg is hetzelfde als je gebruikt voor taai taai. Van alle sinterklaas lekkernijen is taaitaai met betrekking tot 'dikmaken' het minst erg, het bevat ook geen verzadigde vetten.
Ingrediënten
125 gram tarwebloem
250 gram roggebloem
zout
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
mespunt gemalen anijs
1 dl water
125 gram vloeibare honing
75 gram stroop
½ dl karnemelk
Bereiding
Aanbevolen door het Voedingscentrum
Ingrediënten
125 gram tarwebloem
250 gram roggebloem
zout
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel koekkruiden
mespunt gemalen anijs
1 dl water
125 gram vloeibare honing
75 gram stroop
½ dl karnemelk
Bereiding
- Meng de roggebloem, de tarwebloem, wat zout, het bakpoeder en de specerijen in een kom. Verwarm het water en roer er de honing en de stroop door. Giet het mengsel en een deel van de karnemelk in de kom en roer er een vrij stijf deeg van. Verdun dit eventueel met nog wat karnemelk. Laat het deeg opstijven.
- Warm de oven voor op 200° C. Druk het deeg uit op een werkvlak en snijd er stukjes van. Leg de stukjes op een ingevette bakplaat. Voor taaitaai wat grotere stukjes in een koekvormpje drukken
- Bak de pepernoten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en lichtbruin.
Aanbevolen door het Voedingscentrum
