
Lees
Volkoren speculaas
Ingrediënten
200 gram volkorenmeel
3 theelepels bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
zout
1½ eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
100 gram koude margarine of boter
2 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding
Aanbevolen door het Voedingscentrum
200 gram volkorenmeel
3 theelepels bakpoeder
100 gram bruine basterdsuiker
zout
1½ eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
100 gram koude margarine of boter
2 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C. Bestrijk een boterkoekvorm met wat margarine.
- Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, wat zout, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil. Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes. Kneed er snel een samenhangend deeg van. Druk het deeg in de vorm en bak de speculaas in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar.
- Laat de speculaas afkoelen en breek het in ± 12 stukken.
Aanbevolen door het Voedingscentrum
